tuinontwerp, tips èn recepten

Droom jij van een mooie tuin?

Eentje, waarin je alles kunt doen wat je wilt: relaxen, spelen, BBQ-en, luieren, van de rust genieten, boekje lezen, feestje geven… En ondertussen moet er ook plek gemaakt worden voor je fietsen, de vuilcontainers of een zandbak… Blijf je hangen in al je wensen en weet je niet hoe je dat allemaal tot een mooi geheel krijgt in je tuin?

Ik ontwerp tuinen waarbij ik jouw wensen voorop zet. Qua vormgeving, qua activiteiten, en zèlfs qua eten.

Want er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden:

  • Wat wil je allemaal kunnen doen in je tuin?
  • Waar heb je een lekker plekje voor in de zon, of wil je juist schaduw?
  • Welke elementen moeten er sowieso in? (bv. schuurtje, fietsen, afvalbakken)
  • Heb je inkijk van buren?
  • Wat voor grond heb je?
  • Wat vind je mooi?
  • Èn: wat vind je lekker: houd je van de Italiaanse keuken, eet je graag salades of drink je vaak thee?


Bij het ontwerpen neem ik al jouw wensen mee. Je zult zien, dat mooi, praktisch èn lekker heel goed samengaan in een prachtige tuin!

Nieuwsgierig? Neem even contact met me op. Of meld je aan voor het gratis proefabonnement op Smullen(!) uit je siertuin. Daarin vertel ik je alvast over paar van mijn favoriete sierplanten, die óók nog eens lekker zijn. (met recepten)

Onze aanpak

Hoe dan?

blaadjes

Het juiste ontwerp

Als je tuin zo ontworpen is dat er aandacht is voor al die dingen die jij er in wilt kunnen doen, heb je er het meest plezier van. Niet of/of, maar en/en!

Dus wat wil je: luieren én tuinieren? Plukken én een trapveldje?
Het komt samen in een goed ontwerp!

product

Agenda

Eten rechtstreeks uit je voedselborder/siertuin is iets waar je misschien nog nooit aan gedacht had. Tot nu. Ben je benieuwd wat dat voor jouw tuin zou kunnen betekenen? 

Ontdek het tijdens onze bloemproeverij, een workshop of bloemlezing.

smaak

Smullen(!)

Met het ‘Smullen(!)-uit-je-siertuin’ abonnement vertel ik je elke 14 dagen alles over een bijzondere plant voor in je voedselborder. Compleet met recepten. Dat zijn 26 heerlijke planten in een jaar! 

Voor je het weet loop ook jij je tuin in met een schaartje om iets lekkers te knippen of te plukken!

(ook leuk als cadeautje…)

Klanten en hun ervaring

Kijk maar wat zij zeiden:

Barbara mailde me:
“Ik heb een huis gekocht met een stuk grond en ik droom van een plek buiten, waar ik helemaal tot rust kan komen, maar absoluut geen moestuin, dat is me veel te veel werk. Ik wil wel heerlijk kunnen zitten, en eten met vrienden of familie. Afgelopen jaar heb ik heel bewust de stap genomen om geen vlees meer te eten. Ik wil goed voor mezelf zorgen, èn voor de aarde. Dat betekent ook, dat ik mijn hele manier van koken ga aanpassen. Meer groente, en het liefst ook zonder pakjes of zakjes… Het zou fijn zijn, als ik dan ook nog dingen uit mijn eigen tuin kan eten, vers en onbespoten. Maar ik weet dus echt niet waar ik moet beginnen. Wat voor planten moet ik zetten, en hoe verzorg ik die dan? En ik wil ook dat het er mooi uitziet, ik heb geen zin om in mijn mooie nieuwe tuin tussen de bonenstaken te moeten zitten. Help!”.
Dit hielp Barbara
Daan vroeg ons:
“Toen we verhuisden, een paar jaar geleden, hebben we de tuin laten ontwerpen. We kregen een plantenlijst met allerlei Latijnse namen. Ik heb daar toen wel een beetje op gegoogled of ik ’t mooi vond en dat leek heel aardig.Ik ben best benieuwd, of er planten tussen staan die ik ook zou kunnen eten?"
Ons advies aan Daan
Miriam is net begonnen:
“Hoi, ik wilde je even bedanken voor het prachtige ebook! Ik ben de afgelopen jaren steeds bewuster gaan eten. Ik ben flink afgevallen en gaan sporten. Ik merk, dat ik me zelfs energieker voel nu ik meer aandacht besteed aan gezond eten. Maar, nu ik wat langer bezig ben, zoek ik eigenlijk meer inspiratie. Op tv zag ik laatst dat iemand gewoon een mooie bloemenborder had, waar ze blaadjes uit plukte voor de thee. Dat vond ik echt een eye-opener. Want het idee, om een deel van je eten uit je eigen tuin te kunnen plukken, al zijn het maar wat vruchten en wat bloemen voor in de sla, lijkt me zò leuk! Jouw ebook was precies het antwoord dat ik nodig had, ik had zelfs al planten in mijn tuin waarvan ik niet wist dat ik ze kon eten!”
Dit is dat ebook
Previous
Next
Ga je dat opeten?

Droom even mee...

Het zonnetje schijnt. Je loopt je tuin in… Klein schaartje mee en een bakje of mandje. Je knipt wat kleine komkommertjes af, een paar bloemen, wat blaadjes voor de sla. De buurvrouw staat wat raar te kijken, want wat haal je daar nou uit je sierborder? Ga je dat opeten? Ja hoor! Want alles wat jij in jouw siertuin hebt geplant, is ook eetbaar. Van de ene plant de bloemen, van een andere het blad of juist de wortels. Het ziet er mooi uit EN het is lekker.

Stel, dat je zoiets moois in je tuin kunt creëren? En dat er alleen maar planten staan, die speciaal voor jou zijn uitgezocht. Omdat je er graag thee van wilt kunnen maken. Of omdat je nou eenmaal DOL op mojito’s bent… Of omdat je graag veel eetbare bloemen wilt voor de sier of om je (klein)kinderen mee te verrassen in koekjes, lolly’s of salades…Het is mijn missie om jou daarmee te helpen!

0
Jaar ontwerpervaring
0
Bedrijven geadviseerd
0
Inspirerende lezingen
Trendwatcher voor je tuin

Over Joke

Ik heb als trendwatcher meer dan twintig jaar bedrijven geïnspireerd over tuin- en interieurtrends. Ik reisde de hele wereld over en vertaalde alles wat er gaande was naar ontwerpen, kleuren, vormen en materialen.
Als ik thuis was, in een huis dat gebouwd is in een oude kerk, kookte ik heerlijke dingen met de ingrediënten die mijn man verbouwde in de achtertuin. Puur voor de ontspanning.

Totdat ik ontdekte dat de sierborders in de voortuin de perfecte plek waren voor nog meer functioneel moois! Heerlijke planten en de mooiste bloemen, voor in een vaas en vooral ook op je bord, of in een gerecht. Nu is mijn héle tuin een oase en inspireer ik vanuit huis al die mensen die net als ik willen genieten van de kleine dingen die het leven mooi maken. Voor jezelf, je vrienden en de wereld.
Lees meer over wat hierin meespeelde.

Veelgestelde vragen over voedselborder

Q&A

Ja hoor, dat kan! Zelfs al heb je maar een paar vierkante meter: daar kun je al best veel mee doen! En het leuke is, dat de voedselborder er gewoon mooi uitziet. Dus het kan zelfs in je voortuin. Want je hebt sowieso een prachtige bloeiende border. (vol lekkers)

Nee hoor! Je krijgt elke twee weken duidelijke uitleg in je mailbox voor het onderhoud van jouw voedselborder. Precies afgestemd op de planten die in jouw border staan! Na een jaar weet jij precies wat je moet weten over snoeien, dieven, plukken, en wat er verder allemaal te doen is in een tuin. Hoe handig is dat?

Super goed idee zelfs! Juist door in de stad een klein stukje om te toveren tot een voedselborder, draag je enorm bij aan de natuur! Vlinders en bijen vinden er hun nectar, vogels kunnen er zaden pikken en jij… jij hebt zo nu en dan iets “lekkers-uit-eigen-tegeltuin”. Lekkerrrrrrr!

Dat valt dus reuze mee, zeker als je het vergelijkt met een moestuin. In een voedselborder staan vrij veel vaste planten. Dat betekent, dat ze volgend jaar gewoon weer opkomen. Je moet ze alleen af en toe wat snoeien, en er misschien wat eetbaars vanaf plukken. Soms zaaien we tussen de vaste planten in een soort die 1 of 2 seizoenen bloeit: dat noemen we 1- of 2-jarigen. Daar heb je misschien iets meer werk aan, maar die hebben dan vaak ook iets heel speciaals te bieden. Vlinders of vogels zijn er dol op, en weet je: jij straks ook, omdat er iets heel lekkers van te snoepen valt!

Dat is nou juist het leuke: Ook al pluk je helemaal niks, omdat je geen tijd of even geen zin hebt: de voedselborder zal er gewoon mooi uitzien. Omdat er prachtige planten staan te bloeien, of planten met heel mooi blad. Het plukken is gewoon een hele leuke en lekkere bonus, instant-ready wanneer jij er behoefte aan hebt!

Je kunt een tuin-inspectie bij mij boeken. Dan kom ik naar je tuin en bekijken we samen wat er in staat en wat je daarmee kunt. Als je wilt, kun je vervolgens een mailing krijgen die precies is afgestemd op jouw planten!
Of…. je kunt een abonnement nemen op de twee-wekelijkse digitale uitgave van voedselborder. Daarin bespreek ik bijzonder voedselborder-planten inclusief een aantal recepten. (Ook leuk als cadeautje!)

Zelf houd ik van een mix van modern en strak, met daarin voldoende ruimte voor de losheid van planten en bloemen. Dat heb ik in mijn eigen tuin dus toegepast. Maar… door mijn jarenlange ervaring als trendwatcher en modeontwerper ben ik super getraind in het afstemmen van ontwerpen op de wensen van anderen, en dat zal ik als tuinontwerper ook doen. Ik haal er enorme voldoening uit als het uiteindelijke ontwerp zo is, dat JIJ er blij mee bent! Ik ben pas tevreden met een ontwerp als jij dat ook bent!

Geen nood! Elke maand is er voor mijn klanten een Q&A zoom sessie, meestal op donderdagavond van 20:00 – 21: 00 uur. Daarin kun je alle vragen stellen die je wilt en hoor je ook van anderen hun ervaringen met een voedselborder. Als je me je vragen voor die tijd mailt, weet je zeker dat ze ook aan bod komen!

Geen zorgen. Wij selecteren geen giftige planten voor je voedselborder. Bovendien krijg je echt duidelijke uitleg over welke delen van de plant je wel of niet kunt eten. Soms zul je alleen bepaalde delen van een plant kunnen eten. Of ze eerst moeten koken. In het abonnement komt dit allemaal van bod. Voor je het weet, behoort het tot je basiskennis. Net zoals je weet, dat je bijvoorbeeld aardappels of boontjes ook beter eerst kunt koken voordat je ze opeet …

In principe niet, want dat heb ik al voor je gedaan. Jij krijgt gewoon precies die informatie die op dit moment belangrijk is over wat je zou kunnen doen qua onderhoud. En je hoort, wat je kunt plukken en oogsten, en wat je dan met die oogst kunt doen. Easy does it.

Kies maar

Wat ga je als eerste doen?

schepje
Ja! Ik wil gelijk de tuin aanpakken…
diner

Ik wil eerst wel eens een paar bloemen proeven

stekje
Ik wil wel eens een bloemlezing bijwonen!
Kies maar

Wat ga je als eerste doen?

Mijn aanbod is divers en bestaat uit zelf doen, samen doen en laten doen. Voor ieder wat wils!

Tuinontwerp, workshops, proeverijen, of een fijn Smullen(!) uit je siertuin abonnement…er is altijd een manier die bij jou en jouw smaak past.

Euh…. Ik wil graag starten met het uitproberen van een paar recepten uit eigen tuin.

Dat kan!

Gratis e-book

Gratis proef-abonnement

Euh…. Ik wil graag starten met het uitproberen van een paar recepten uit eigen tuin.

Dat kan!

Altijd actueel

Seizoensgebonden artikelen

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.

Want to receive push notifications for all major on-site activities?