The child belches and eats peas in the garden

Creëer een siertuin om op te eten!

Droom je wel eens van een voedselbos of van wildpluk-wandelingen met je lief, of met je kinderen? Zag je jezelf al door de bossen struinen en terugkomen met een mand vol lekkers… Maar blijft het bij die ene keer bramen plukken, die verwilderde muntplant bij de achterdeur en die vierkante meter moestuin die volledig ingestort ligt weg te rotten? 

Jammer eigenlijk hè? Want het zou zo leuk zijn, om te weten wat je kunt plukken en wat je kunt gebruiken om niet alleen gevarieerd en gezond, maar ook nog eens heel lekker te eten! 

Niet iedereen heeft een bos in de buurt, of een mega-moestuin. Je wilt immers ook kunnen leven in de tuin, luieren. En om nou de hele dag tegen bonenstaken aan te kijken, dat is ook niet altijd ideaal…. Maar wat nou, als je toch zou kunnen plukken en oogsten uit je tuin, die er ook heel mooi uitziet? 

Stel dat je een siertuin zou hebben om uit te oogsten… ?!?!  

Je loopt de tuin in met een schaartje en een schaal. Je knipt wat blaadjes af, en hier en daar een bloemetje. Plukt een paar besjes van een tak…

Terwijl je naar de vogeltjes luistert, geniet je nog even van die prachtige bloemen in je border. Dan loop je naar binnen en maakt een salade van wat je net plukte, èn een heerlijk kopje thee-uit-eigen-tuin.

Klinkt dat té idyllisch in jouw oren? Dat is het echt niet… 

Want dat is dus precies wat je kunt met een zelf ontworpen voedselborder. Je richt hem precies in zoals jij wilt: met veel planten om heerlijke salades uit te plukken, of juist voor een heerlijk vers gezet kopje thee. Heel veel kruiden, of juist vooral die inmaakgroenten zodat je eindelijk die leuke weckpotten kunt gebruiken. Een siertuin om te kunnen gebruiken als basis voor limonades en cocktails (ja echt!) Of om gezellig koekjes te kunnen bakken en die prachtig te decoreren met eetbare bloemen. Jouw tuin. Jouw recepten. Jouw plezier. 

Ik ga je helpen om dat voor elkaar te krijgen! Klik hier om te kijken HOE.