Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Vroeger gingen wij vaak op vakantie naar Oostenrijk. Dat was echt een wereldreis. Ik herinner het me nog goed: Mijn moeder, die de dag ervoor al een grote pan chili con carne maakte, die ze dan bij aankomst alleen nog maar hoefde op te warmen. Mijn vader, die de route al had uitgestippeld. 

Midden in de nacht wakker gemaakt worden, met de vraag: ga je mee op vakantie? Ik wist nooit hoe snel ik uit mijn bed moest komen! Broodjes op de achterbank. Mijn vader, die elke twee uur koffie uit de thermoskan kreeg op de parkeerplaats en dan tien kniebuigingen deed om soepel te blijven. En dan weer door.

Onderweg zongen we liedjes en deden we spelletjes. Namen verzinnen bij nummerborden. En ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is…’ Dat was altijd mijn favoriet. Ik was er ook goed in, om iets te zien, wat een ander niet zo snel zag. Later als trendwatcher kwam me dat goed van pas 😉 

En nu doe ik weer een soort ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’:

Als ik het heb over een voedselborder, denken mensen toch vooral aan kruiden. En die staan er ook zeker in! Maar een voedselborder is wat mij betreft, vooral een mooie siertuin. Een siertuin, waarin meer te zien is dan mooie bloemen of prachtig blad. Het is een mooie tuin met een vierde dimensie: die van geur en smaak. 

Nu mijn proeftuin steeds groter groeit, is het moment aangebroken dat ik jullie in levenden lijve kan gaan laten zien wat ‘Ik zie, ik zie, wat jij (nog) niet ziet’…

Er staan inmiddels twee ‘Pluk Smakelijk’ workshops gepland. Dan ga ik met jullie de proeftuin in, en gaan we met een aantal geplukte bloemen of planten aan de slag in de keuken. Misschien maken we wel kruidenboter met bloemen van allium of bieslook (dat zag ik dus, in die foto!), rozensuiker of super lekkere “after-eight”chocolademousse… Zomaar, met pluksels uit de siertuin! 

Kom je ook? Er zijn twee data mogelijk, maar er is beperkt plek aan het kookeiland in mijn keuken-in-de-kerk. Dus wees er snel bij!

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.