Vroeger gingen wij vaak op vakantie naar Oostenrijk. Dat was echt een wereldreis. Ik herinner het me nog goed: Mijn moeder, die de dag ervoor al een grote pan chili con carne maakte, die ze dan bij aankomst alleen nog maar hoefde op te warmen. Mijn vader, die de route al had uitgestippeld. 

Midden in de nacht wakker gemaakt worden, met de vraag: ga je mee op vakantie? Ik wist nooit hoe snel ik uit mijn bed moest komen! Broodjes op de achterbank. Mijn vader, die elke twee uur koffie uit de thermoskan kreeg op de parkeerplaats en dan tien kniebuigingen deed om soepel te blijven. En dan weer door.

Onderweg zongen we liedjes en deden we spelletjes. Namen verzinnen bij nummerborden. En ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is…’ Dat was altijd mijn favoriet. Ik was er ook goed in, om iets te zien, wat een ander niet zo snel zag. Later als trendwatcher kwam me dat goed van pas 😉 

En nu doe ik weer een soort ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’:

Als ik het heb over een voedselborder, denken mensen toch vooral aan kruiden. En die staan er ook zeker in! Maar een voedselborder is wat mij betreft, vooral een mooie siertuin. Een siertuin, waarin meer te zien is dan mooie bloemen of prachtig blad. Het is een mooie tuin met een vierde dimensie: die van geur en smaak. 

Nu mijn proeftuin steeds groter groeit, is het moment aangebroken dat ik jullie kan gaan laten meegenieten van al die smaken. 

Inmiddels staat de Cursus “Smullen uit je siertuin” online. Daarin neem ik jullie mee de proeftuin in, en vertel ik over de geplukte bloemen of planten. Waar moet je op letten, moet je ze op een bepaalde manier snoeien, en wat kun je ermee in de keuken? Misschien maken we wel kruidenboter met bloemen van allium of bieslook, rozensuiker of super lekkere “after-eight”chocolademousse… Zomaar, met pluksels uit de siertuin! 

Wil jij dat ook? Meld je dan hier aan voor een jaar lang, elke twee weken een les over een plant uit je siertuin. Om van te genieten èn om van te smullen!