Zakelijk groen hoeft zeker niet saai te zijn

Denk je eens in hoe het zou zijn als er op jouw terrein veel meer groen is. Waar bloemen en planten groeien waar vogels en vlinders op af komen. Met oog voor biodiversiteit, en in één moeite door: met oog voor het welzijn van je klanten en je personeel.

Een heerlijke, groene omgeving om even op te laden.

Een groene omgeving voor jullie eigen locatie, volgeplant met prachtig groen dat mooi èn lekker is voor je werknemers, klanten, bewoners en bezoekers: hoe lekker is dat?

Als restaurant bijvoorbeeld? B&B of hotel? Speeltuin met terras? Als lunchplek voor je personeel?
Maar ook voor:

Zakelijk groen kan het werkplezier verhogen

Het is niet heel moeilijk.

Stel je voor, dat je personeel in de pauze graag even een frisse neus gaat halen buiten, omdat het er zo heerlijk toeven is: op een bankje in de zon of juist in de schaduw, heerlijk in de luwte van een mooi begroeide pergola of een fijne haag. Vogels en vlinders die van bloem naar bloem vliegen. 

Je personeel komt weer uitgerust binnen na zo’n pauze, om vol energie weer aan het werk te gaan. 

Stel je voor, dat er zelfs een paar eetbare planten in die bedrijfstuin zouden groeien? Dat je werknemers een snack-komkommertje kunnen plukken voor bij de lunch, of een paar frambozen. Dat is gewoon pure luxe!

Natuurlijk kost het onderhoud iets meer energie. Maar daar krijg je zoveel meer plezier en uitstraling voor terug!

Zie je je klanten al door deze tuin naar het kantoor lopen? Dat is toch fantastisch!

Lijkt dat je wat, voor je kantoor, school of bedrijfsgebouw?

Bel of mail me even, dan bespreken we samen wat er mogelijk is in jullie situatie.

Een paar voorbeelden:

Als restaurant:
Dat de kok de finishing touch van de borden uit de eigen tuin knipt? Of het nu om verse kruiden, bloemen, bladeren voor de sla of een versiering in de welkomstcocktail gaat: een voedselborder is geweldige aanvulling op het pallet van elke chef!
Voor zorginstellingen:

Een of meerdere borders vol geuren en kleuren, waarin niet alleen bijen, vogels en vlinders volop voedsel vinden, maar ook jullie bewoners kunnen genieten met al hun zintuigen?

Voor scholen:

Het wordt steeds belangrijker om kinderen al jong te leren hoe planten en bloemen groeien. Ze laten ervaren hoe leuk het is om te kunnen eten van iets wat je zelf geoogst hebt. Wat je hebt zien groeien. Waar je op hebt moeten wachten. Geduldig, totdat de aardbeien echt rood kleuren, en dan… proeven hoe lekker ze dan zijn! Dat kun je niet jong genoeg leren!

Voor de wijk:

Voor een wijk of wooncomplex kan een tuin echt voor verbinding zorgen. Een plek, waar mensen van kunnen genieten èn uit kunnen plukken. Bloemen voor op de vaas, groenten en kruiden voor op het bord. De inbreng van verschillende culturen en keukens. 

Samen de tuin onderhouden in plaats van kibbelen over de verschillen…

Ik daag je graag uit...

Bijna 25 jaar heb ik gewerkt als trendwatcher. Ik gaf trendboeken uit op het gebied van lifestyle, interieur en tuintrends en adviseerde en ontwierp voor vele bedrijven binnen en buiten Europa. Totdat het vluchtige van de massaconsumptie mij steeds meer tegen ging staan. Ik geloof steeds meer in het creëren van ontwerpen en producten, die zo goed bij de gebruiker passen, dat hij of zij er jaren blij mee is! In 2021 heb ik dan ook het roer omgegooid.

Ik wil anderen inspireren om vorm te geven aan een groenere en relaxtere wereld, om nu van te kunnen genieten en later met een goed gevoel over te kunnen dragen aan de volgende generatie.

Ben jij wel eens benieuwd, om te zien of het binnen jullie organisatie groener kan? Of dat nou gaat over de inrichting van je kantoor of je buitenruimte, over je collectie of over de manier waarop je met je klanten en je personeel om gaat?

Ik daag je uit om een stap verder te zetten. Een groenere. 

Dat doe ik, door middel van een inspirerende presentatie, evt. in combinatie met een workshop waarin jullie zelf aan de slag gaan om op een groenere manier naar jullie bedrijf te kijken. 

Durf jij op die manier naar je bedrijf te kijken?

Bel of mail me, dan kijken we naar de mogelijkheden. 
joke@voedselborder.nl
06-20150032

blaadjes

Leren

Dat iets wat uit je tuin komt, misschien wel veel lekkerder is dan iets uit een pakje…

product

Kijken

Wat een fijne buitenruimte: een border vol geurende bloemen, zoemende insecten en prachtige vlinders…

smaak

Proeven

Er is zoveel te beleven in een voedselborder! Ontdek smaken, die je nog nooit geproefd hebt!