Over Joke

0
Jaar
Ontwerpervaring
TRENDWATCHER VOOR JE TUIN

Tweeëntwintig jaar was ik trendwatcher.
En toen ging het roer om….

Ik heb er al die jaren veel plezier in gehad, om de tijdgeest te vangen. Om de puzzel te leggen van alles wat er in de wereld gebeurde en dat te vertalen naar kleuren, materialen en ontwerpen voor nieuwe producten. Maar de laatste tijd kwam ik daarbij steeds meer met mijn eigen gevoel in de knoop.

Ik vind namelijk, dat we (of ik, laat ik het bij mezelf houden) niet op een goede manier bezig was. Ik rende en vloog en sjeesde maar door het leven. Ik deed van alles een beetje. Snel, en gehaast, want er was nog zoveel meer te doen… Al rennend pikte ik nog even snel de laatste trend mee, want ik “moest” wel up-to-date blijven. Weten wat er hip is. Trendy. Van deze tijd.

Maar daarmee vergat ik soms wat er nu echt bij mijzelf past. Waar ik ECHT blij van word. Daar heb ik de laatste tijd veel over nagedacht. En ik kom meer en meer tot de conclusie, dat ik eigenlijk veel blijer word van andere dingen dan van nieuwe, hippe spullen.

Ik word blij van..

Ik word blij in een groep mensen, waar gezellig gekletst word over een hobby, of over iets wat ons bezig houdt. Dat kan over werk gaan, hobby’s, kinderen, muziek, sport, natuur, fotografie, koken, tweedehands vondsten en duizend andere zaken. Mijn belangstelling is heel breed.

Het leuke is; dat er altijd een aantal raakpunten zijn. Het gaat altijd over genieten. Over puur. Over natuur. Over gezond. Over lekker leven. Over zien en om je heen kijken. Over ECHT zien, niet zomaar ergens langs sjezen maar de tijd nemen om ergens bij stil te staan.

Het gaat over koesteren wat er wel is

Ik wil niet met een belerend vingertje gaan wijzen, en ik ben zelf zeker geen heilige. Ik koop dingen. Ik gebruik dingen. Ik reis. Maar ik probeer wel te leven met respect. Voor de mensen om me heen, voor de natuur, maar ook voor mijn huis en de spullen die ik daarin verzameld heb.

Ik zou willen, dat er meer begrip was. Dat mensen elkaar niet af zouden rekenen op alles wat ze NIET doen, maar op de stappen die ze WEL zetten.

WEL meer gaan sporten, of WEL gezonder proberen te eten. WEL het afval scheiden, of WEL de helft minder vlees gaan eten. Dat we elkaar daarin aanmoedigen en helpen. Ook al zet je misschien een klein stapje, het is in ieder geval in de goede richting!

“Kijken met je ogen opengesperd.
Luisteren met je ogen dicht.
Koken en proeven met alle smaakpapillen die je hebt ”

Daarom heb ik dus het roer om gegooid. Ik hoop jullie te inspireren en te laten zien wat er – ook in jouw tuin! – mogelijk is. Zodat ook jij kunt tuinieren en genieten, dromend van de oogst. En vervolgens: plukken en proeven, gebruiken, eten of bewaren voor later. Maar vooral: genieten. Van die kleine dingen die het leven mooi maken.

allium op je bord
blaadjes

Leren

Dat iets wat uit je tuin komt, misschien wel veel lekkerder is dan iets uit een pakje…
product

Kijken

Als superfijne dagbesteding: buiten zijn, kijken naar bewegende bijen, zoemende insecten of prachtige vlinders…

smaak

Delen

Omdat het goed voelt om samen de handen uit de mouwen te steken, en van het resultaat te genieten!