HOUTSKOOL workshop 28 oktober 2023

Houtskool maken met Joke en er vervolgens mee tekenen in een workshop door Anca Blok!​

snoeien

Het leuke van een tuin is, dat je er veel meer mee kunt doen, dan ‘alleen’ maar naar kijken. Sommige bloemen kun je eten. Maar je kunt nog veel meer doen met wat er groeit in je tuin… 

Zoals houtskool maken! In deze workshop leer je van Joke, hoe je dat doet. Waar moet je op letten? Welke houtsoorten zijn hiervoor geschikt, en hoe ga je vervolgens te werk?  

zelf houtskool maken
Tekenen met houtskool
to do to eat

Is het houtskool klaar, dan volgt deel twee van de workshop: we gaan onder de bezielende leiding van Anca Blok aan de slag met onze zelfgestookte houtskool!

Anca Blok is bekend van haar imposante kunstwerken die al in het Rijksmuseum, en in tv-programma’s als  Sterren op het doek met Johan Derksen en VT Wonen weer verliefd op je huis waren te zien.

Zij gaat met je aan de slag om een uniek kunstwerk te maken, getekend met je zelf gestookte houtskool. 

Echt een unieke workshop!

Zelf je houtskool maken én je kunstwerk mee naar huis

Anca Blok

Anca Blok

Anca werkt al jaren op levensgrote katoenen doeken. Ze werkt bewust met houtskool in zwart wit. Om zo de eenvoud en het pure van de mens vast te leggen. 

Anca's artistieke visie in combinatie met het verhaal van de geportretteerden zorgen voor prachtige realistische kunstwerken waarin de emotie voelbaar is. Voordat Anca een kunstwerk vervaardigt gaat ze in gesprek, ze luistert, kijkt en fotografeert.

Typerend voor het werk van Anca zijn de karakteristieke portretten. Alle oneffenheden zijn zichtbaar, met die sprekende ogen waarin je de ziel van de mens terug ziet.

Over Anca
Joke Scholtalbers

Joke Scholtalbers

Omdat het vluchtige van de massaconsumptie mij steeds meer tegen ging staan ben ik gestopt met mijn werk als trendwatcher.

Maar ik wil nog steeds inspireren…. Maar dan om beter te zorgen voor onze omgeving. Om meer te genieten van de dingen die het leven mooi maken.

Dat kan dichtbij huis of in je tuin zijn, maar ik inspireer je ook graag over een duurzamere lifestyle.

En in dit geval dus: om kunst te creëren met niks anders dan snoeiafval uit je eigen siertuin!

Hoe leuk is dat?

Over Joke

Echt een unieke workshop!

Houtskool maken en er vervolgens mee tekenen in een workshop door Anca Blok!​

€99,-

Kies een datum en bestel je ticket(s). Bestel gerust 2 en neem je vriend(in) mee!